Åbning af det nye torv

Torvet åbner med to arrangementer fredag den 25. maj

Ringsteds nye torv åbner med et dobbeltarrangement fredag den 25. maj. Om formiddagen hjælper mere end 350 børn med at indvie det nye torv, mens der om eftermiddagen er musik, boder og underholdning for både børn og voksne.

Der er underholdning for både store og små, når Ringsteds nye torv åbner med to arrangementer fredag den 25. maj. Om formiddagen hjælper mere end 350 børn fra 11 af Ringsteds institutioner med at åbne for vandet for at demonstrere torvets nye bassiner og kanaler med rindende vand. Og om eftermiddagen er der underholdning, udeservering og mere information om Torvets funktioner for vand og mennesker.

Borgmester Henrik Hvidesten er med til indvielsen af Torvet fredag formiddag.

”Det er rigtig dejligt, at vi nu kan åbne Torvet og byde velkommen til Ringsteds nye samlingspunkt. Allerede inden Torvet er helt færdigt, har vi kunnet mærke en stor interesse for Torvet fra nye butikker. Jeg er sikker på, at det nye torv kan blive et mødested for mange menneskers tur til Ringsted midtby, og det vil være livligt omdrejningspunkt for hele byen både til hverdag og ved festlige lejligheder,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Torvet giver regnvand to funktioner
Ringsteds nye torv er lavet i et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning. En væsentlig del af det nye torv handler nemlig om håndtering af regnvand.

Små bassiner og kanaler på det nye torv har en dobbeltfunktion: dels skal de være med til at forhindre oversvømmede kloakker og kældre ved store mængder nedbør, og dels skal vandet gøre torvet til et hyggeligt og indbydende sted at opholde sig, fortæller direktør for Ringsted Forsyning Janne Hansen.

”Torvet er et godt eksempel på, hvordan Ringsted Forsyning arbejder med vand. På det nye torv har regnvand en rekreativ funktion, mens vi sender vandet tilbage til den naturlige cyklus, når det udledes i Ringsted Å. Samtidig opbevares regnvandet ved store mængder nedbør i kanaler og bassiner blandet andet på Torvet og i Klosterlunden, så det ikke overbelaster vores kloakker eller skaber oversvømmelser,” siger Janne Hansen.

Kom med til åbning af Torvet
Alle interesserede inviteres med til at indvie Torvet fredag den 25. maj. Der vil være underholdning for børn om formiddagen, når mere end 350 børn fra institutioner fra Ringsted hjælper borgmesteren med at indvie Torvet. Der vil også være duck race i de nye kanaler, når borgmesteren åbner for sluserne. Her kan børnene vinde billetter til Ringsted Børnefestival.

Om eftermiddagen kl. 15-17 er der musik og underholdning for både store og små. De voksne kan lære meget mere om Torvet ved informationsboder fra Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning. Restauranter og caféer flytter ud på det nye torv, og der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Ved begge arrangementer kan man se, hvordan vand spiller en central rolle på Ringsteds nye torv.

Program for åbning fredag den 25. maj

Børneprogram kl. 10.00-12.00:

 • 10.00: Kommunens børnehaver ankommer.
 • 10.15: Borgmester Henrik Hvidesten åbner for vandhanen til bassin 1.
 • 10.20: Der er duck race i de nye kanaler, hvor børnene kan vinde

billetter til Ringsted Børnefestival.

 • 10.20: Mød Viktor Vanddråbe og information fra Ringsted Forsyning.
 • 10.30: Saft, boller frugt til børnene.
 • 10.45: Koncert med Kathrine Bille fra Lille Nørd.
 • 11.30 : Børnearrangement slutter.

Familieprogram kl. 15.00-17.00

 • 15.00: Musikskolens Street Parade marcherer ind på Torvet.
 • 15.00: Lær mere om Torvet i informationsboder om det nye torv.
 • 15.00: Caféer og restauranter sælger mad og drikkevarer.
 • 15.15: Viceborgmester Per Nørhave åbner for vandhanen til bassin 1.
 • 15.30: Koncert med Garcons Manouche.
 • 17.00: Arrangementet slutter.