Arbejdernes Landsbank i Ringsted er Danmarks sundeste arbejdsplads

Arbejdernes Landsbank i Ringsted er Danmarks sundeste arbejdsplads

Arbejdernes Landsbank i Ringsted blev i marts måned kåret som ’Regionens sundeste arbejdsplads’ i Region Sjælland og deltog dermed i konkurrencen blandt i alt 5 regioner om at blive ’Danmarks sundeste arbejdsplads’.

Titlen uddeles til den danske arbejdsplads, der iværksætter det sundeste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.

Målet for konkurrencen er helt overordnet at sætte fokus på de mange gode initiativer, der findes i hele landet. Initiativer, som forhåbentlig inspirerer andre arbejdspladser, for fokus på sundhed og trivsel er slet og ret til gavn for både medarbejdere, fællesskabet og bundlinjen.

De fantastiske fem i Ringsted
Onsdag den 29. maj kl. 11.30 kårede Forsikring & Pension, Dansk Erhverv, Dansk Firmaidrætsforbund og Velliv Foreningen vinderen af hele ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads 2019”.

Under massiv pressedækning, hvor også de store landsdækkende medier som TV2 og DR var mødt frem, troede de fantastiske fem medarbejdere i Arbejdernes Landsbank, at de var ved at blive kåret som regionsvindere.

”Men I har faktisk fået så mange stemmer, at I har vundet prisen som hele Danmarks sundeste arbejdsplads” fortalte repræsentanten fra Dansk Firmaidrætsforening til Arbejdernes Landsbank Ringsteds store glæde og overraskelse.

Noget med De Små Synger
Det er Arbejdsmiljøkonsulent i Arbejdernes Landsbank, Ulla Strøm Nordenhof, der har været foregangskvinde for hele Arbejdernes Landsbank, og når hun har lavet materiale til konkurrencen, så har medarbejderne i Ringsted afdelingen taget imod det med kyshånd.

Der er blevet spillet badminton, talt skridt og så noget med De Små Synger, som ikke rigtig blev defineret, men nævnt flere gange!

”Alle de ting I kan, vil vi gerne fortælle hele Danmark, og det er derfor I er blevet regionsvindere” sagde repræsentanten fra Dansk Firmaidrætsforening og fortsatte:

”Når man gør sådan nogle ting sammen som kollegaer, så for man nogle gode relationer. Det er det allervigtigste, at man har det godt på arbejdet. Udover at der er noget rent fysiologisk, så er der også det med relationer og trivsel”

Med titlen fulgte også et trofæ og et flot gavekort til en fælles aktivitetsdag.

Sådan skrev Arbejdernes Landsbank Ringsted selv, da de meldte sig til konkurrencen:

Kollegamotion med benefits
For kollegerne i ALs filial i Ringsted er det ikke nok blot at deltage i Tæl Skridt kampagnen sammen med de øvrige kolleger.
14 dage før kampagnen gik de fem kolleger nemlig i træningslejr for det var Team Ringsted, der skulle med. Alle skulle udfordres og der blev udfordret vaner. Bilen blev parkeret længere væk, omveje blev valgt på vej til job, ture i frokosten og meget andet.
Kollegerne i Ringsted følger flot op på ALs sundhedsambition Værdifuld Sundhed. Flere initiativer igangsættes løbende.
Min. 4 gange om året afholdes morgenmøde som walk´n talk – der deltages i badminton turneringer – der leges aktive sanglege samt ikke mindst blev der taget godt imod den udsendte aktivitets julekalender i december, som bød ind til forskellige øvelser hver dag.

Effekten
Der opleves et klart større sammenhold. Effektiviteten og trivsel er i top i filialen i Ringsted.
“Det er lige som lidt nemmere at få aktiveret kollegaerne, når det er AL der som arbejdsplads opfordrer os til at deltage i fællesskabet” siger TR Lisbeth Berndtson

http://tv-midtsjaelland.dk/?poditemid=52602