Øllets dag i Ringsted blev en succes


Man kan roligt sige, at Ringsted Øl Valg fik en RØV-god debut. Der blev solgt omkring 350 billetter, og teltet var stuvende fuldt stort set hele dagen.

Det regnede en stor del af dagen, men det afskrækkede ikke Ringsted og omegns ølentusiaster, der mødte talstærkt op til debuten på Ringsted Øl Valg.

14 bryggerier havde hver deres bud på den øl, der et år frem i tiden kan bryste sig med titlen Ringsteds øl, og der blev langet rigtig mange ølglas over disken i løbet af dagen.

Stemningen var helt i top, lige fra borgmester Henrik Hvidesten holdt åbningstale for RØV kl. 11 til vinderen blev offentliggjort kl. 16.55.

Arrangørerne glæder sig allerede til næste år, når RØV afholdes den 3. lørdag i august måned.

En lokal vinder
Det blev det lokale bryggeri ”Det Lille Bryggeri”, der løb med sejren. Flest havde stemt på Det Lille Bryggeris Hindbær Lakrids Ale, og den kan derfor kalde sig for Ringsteds øl det næste år.

Det Lille Bryggeri har i øvrigt så stor succes med sin øl, at indehaver René Hansen måtte udvide i 2017, fordi efterspørgslen på bryggeriets øl er så stor.

Tidligere på måneden fik Det Lille Bryggeri meget flotte ord med på vejen af TTØ – Tid Til Øl, der betegnede bryggeriets Imperial Stout (12,2%) som blandt andet sort, brutal og stadig bare så satans lækker.

/Heidi Taymyr – film og foto: Henrik Larsen og Heidi Taymyr