Inspirerende indretning og fin service
I den vestlige side af byen, et lille stykke ud ad landevejen (Ringstedvej), finder du Ringsted Planteforum. Du kan ikke undgå at se butikken, der flager på stribe med det grønne logo. Allerede fra kl. 9 er butikken klar til at handle med dig. Dørene lukker først kl. 17.30 (kl. 15 i weekender og på helligdage).

Advarsel: Ringsted Planteforum er en af de største og mest velassorterede planteskoler på Sjælland. Varerne udstilles på smukkeste vis, og betjeningen er så venlig og vidende, at man ofte kommer hjem med mere, end man havde regnet med! PlanteForum

Butikken er indrettet i tre hovedafdelinger; inde, drivhus og ude, hvilket gør at planteskolen kan tilbyde alle tænkelige planter til konkurrencedygtige priser.

Planter der renser luften
Her er planter til både hus og have. Indendørs forefindes et stort udvalg af stueplanter, og er du i tvivl om, hvilken plante der kan trives i din vindueskarm, skal du bare spørge løs. Du finder ikke mindst en række af de nemme stueplanter som fredslilje, væddeløber og orkideer, der også fungerer som luftrensere. Jo flere stueplanter, jo bedre indeklima. Mangler du beholdere og vandingssystemer til dine potteplanter, er der også et betragteligt udvalg.

Indendørs finder du endvidere haveredskaber og havenips – her er et stort udvalg af springvand, bænke og skulpturer. Vil du gerne have flere småfugle i haven, er det her, du kan finde domiciler og fodersystemer til alle de danske fuglearter. Frø er også en del af de faste sortiment, mens løg i bunkevis naturligvis er et efterårsfænomen.

Et orgie af sommerblomster
I drivhuset er der espalier, altankasser og havekrukker i alle stilarter. Er du til pynt og pang, er der masser af farver og mønstre at vælge imellem. Foretrækker du det enkle og rustikke, kan du også finde terracotta, zink og rå beton. PlanteForum

I marts fyldes drivhuset med bellis og hornviol, i maj tager pelargonier og margueritter mv. over, og i august kan du se et sandt festfyrværkeri af georginer. Der er ofte gode weekendtilbud på sommerblomster, så du kan få fyldt krukkerne uden at tømme kontoen.

Udendørs findes stauder, krydderurter, roser, klatreplanter, stedsegrønne og løvfældende buske, frugttræer, bærbuske og vandplanter. Glem ikke at få et par poser jord med, så planterne får en god start.

 

Historie

Filosofien fra start af, var at Planteforum skulle drives som et supermarked, med meget selvbetjening – folk skulle selv finde deres varer, og der skulle være mange friske varer såsom stueplanter og haveplanter.

Efter 5 år, begyndte Erik at forhandle om at købe gartneriet og en masse jord rundt om.

Planteforum åbnede i 1990 og kørte på leje basis indtil 1995, og først i 1997 fik de lov at købe selve drivhuset og 5 tønder land bagved.

Så brugte Erik et år på at planlægge hvordan det nye drivhus skulle se ud, så i 1998 får Planteforum lov til at bygge et drivhus på 800 kvadratmeter og i år 2000, får de en lokalplan, som gør at det ikke længere er landbrugsjord, men at man må lave erhverv og ligge ud til butikker, i form af havecenter, byggemarked, osv. men ikke dagligvarebutikker.

Så i 2000 får de lov til at bygge et 6000 kvadratmeter stort udendørs havecenter.

Dette bliver bygget, på de mest moderne principper – med opsamling af regnvand fra alle drivhusene, vandet løber så tilbage i en sø og bliver renset. Vandet bruger de til at vande med, så de faktisk har en vandregning der næsten er lig med 0. Samtidig bliver der lavet hæve/sænke-borde hvor vandet ligger en halv time, og løber tilbage i søen.

Hele den udbygning og det system gjorde at Planteforum i år 2001 modtog Nordeas erhvervspris som en meget aktiv forretning det år.

Med tiden, har Planteforum fået mere og mere brugskunst, og ikke kun planter.

Så hovedprincippet bygger på at Planteforum, har et meget stort udvalg af stueplanter og haveplanter Noget af det allervigtigste for Planteforum er deres sommerblomster og udplantningsplanter, hvor de har et af sjællands største udvalg til krukker, altankasser, alt der hedder sommerblomster.

Planteforum har et sortiment der gør at folk komme langvejs fra.. Erik troede i langt tid at det kun var folk fra Ringsted og Sorø, men fandt ud af at mange faktisk kom fra Slagelse kanten af, da der ikke rigtig ligger nogle planteskoler, på de kanter.

Så Erik har gjort det at han i højsæsonen, sender aviser ud til vestsjælland.

I dag er Planteforum på Facebook, og har været det i over et år. Erik er dog inde på at den skal være mere aktiv.

Ringsted Planteforum

Langemosevej 1
4100 Ringsted
Tlf. 57 67 07 17

 

Åbningstider

Mandag – Fredag:
9:00 – 17:30

Lørdag, Søndag & helligdage:
9:00 – 16:00